28 Kasım 2011 Pazartesi

PES ETME

PES ETME…

Farklı olmayı isteyip, toplumda dışlansa da, kabul görmese de, yılmayıp azimle işini en iyi yapan birinden öğrenmeyi, öğrendikten sonra kendi öğrendiklerini başkalarına öğretmeyi ve hangi zorluklarla karşılaşırsan karşılaş pes etme..Tıpkı Martı Jonathan gibi. Her zaman sıradan biri olmadığınızda, toplum sizi dışlar, iteler, yalnızlaştırır. Buna rağmen MÜCADELEYE devam…

Hayatın zorlukları karşısında yaptığımız her şeyden gurur duymalıyız. Önce kendimizle gurur duymalıyız ki etrafımızdaki insanlar bizdeki ışığı görmeliler. Pes etmek kolay bir şey. Beyaz bayrağı göğe doğru kaldırmakta kolaydır.
Önemli olan yaptığın işin zorluğuna katlanmak.
Sevmek de zor iştir mesela… sevilmekte…
İkisini yapabilmekte çok zor.
Ama sadece zor!
Yapılamayacak hissedilemeyecek bir şey değildir.

Sıradan bir insan yenilgiyi çabuk kabul eder ve kabul ettiği gibide zaten yenilir. Sıradan biri olmamak için çaba sarf edilmeli, daima kendinden emin olmalı insan. Ayaklarının üzerinde durup başı dik olmalı, kim olursan ol bu böyle olmalı.



İşini en iyi yapıyorsan mutlaka kıskanılıyorsundur. Kimse kendinden daha iyi birini görüp de susamaz. İçini susturamaz. Bu her yerde her iş ortamında böyledir. Bir iş gerçekten iyi gidiyorsa, problem yoksa ve gerçek anlamda etrafındaki kişiler işini beğeniyorsa eğer, bil ki o iş gerçekten iyidir.

Düşünmekte yaptığın en iyi işler biridir. Bunu şu şekilde de düşünebiliriz;
Ne demiş DESCARTES düşünüyorum, o halde varım… Tüm canlılar düşünebilen yaratıklardır. Bir canlının düşünememe gibi bir kaybı yoktur. İnsanlarda düşünme yetisini sonradan kaybedebilirler.
İşini düşünerek yapıyorsan, var olmak istiyorsan, hem farklı olup hem de kabul görmek, öğrendiğin her şeyi başkaların ada öğretmek istiyorsan pes etmeden devam edeceksin…



ALTIN KURAL 1

Çıkmak istediğin merdivenlerin hiç bitmeyecek. Toplum seni kazanmaz, sen toplumu kazanırsın. Toplumda da varlığını kabul etmek istiyorsan önce öğrenmeli, sonra öğrendiğini başkalarına öğretmeli ve hangi zorluklarla karşılaşırsan karşılaş pes etmemeyi öğrenmelisin.


Sevgiler...
Mutlu Çocuk Öğrenir...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder